CityArtHbg – en action för konst i city

Vad händer med tomma lokaler och skyltfönster i city?
Det får du snart se när CityArtHbg drar igång!

CityArtHbg

CityArtHbg är ett samverkansprojekt mellan Helsingborg City och Kulturhotellet. Tillsammans med fastighetsägare, ColourCenter och Action Helsingborg drar projektet igång i maj. Syftet med projektet är att främja våra lokala konstnärer och samtidigt ge våra citybesökare en trevlig upplevelse under tiden en lokal står tom.

Via Action Helsingborg söker vi företag som vill hjälpa till att finansiera projektet samt har en Open Call där vi söker lokal konstnärer som vill vara med och skapa konst i stadskärnan.

För konstnärer – Open Call

Vill du måla ett skyltfönster i city? Helsingborg City och Kulturhotellet bjuder in olika konstnärer att ge uttryck för sin kreativitet på några skyltfönster som i dagsläget är tomma och behöver lite kärlek. Genom en öppen intresseanmälan, en så kallad Open Call, bjuder vi in konstnärer som vill vara en del av CityArtHbg. Vi vill främja våra lokala konstnärer och samtidigt ge våra citybesökare en upplevelse. Du kan tjäna en slant, hitta en helt ny arena för din kreativitet och pigga upp de flanörer som går förbi ditt verk.

Skicka in några rader om din idé, några bilder på tidigare verk samt en kort text om dig själv. Blir du utvald bestämmer vi tid och plats tillsammans med inblandade parter. Räkna med att du har en dag på dig. De medverkande får 5 000 kronor (ex moms) i arvode på faktura. Materialkostnaden står vi för. Vi behöver din intresseanmälan så fort som möjligt.

Mejla din ansökan till peter@kulturhotellet.nu

För företag

Vill du som företag hjälpa till att finansiera projektet? Kontakta hanna.candell@helsingborg.se på Helsingborg City.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *