Idéer för näringslivet når Näringslivsfonden corona

Det har redan trillat in ett antal ansökningar till Näringslivsfonden corona, där man kan få bidrag på upp till 50 000 kronor för en idé som kommer det lokala näringslivet till gagn. Arbetet med att gå igenom ansökningarna är igång.

Alla kan bidra. Action Helsingborgare.

 • Michael Hyldahl Sørensen

  Jag utvecklar en plattform för alla tillverkare i Skåne av råvaror (mat och dryck) för HORECA och detaljhandel. Jag inspireras av Coronaeffekten på klimatet. Vi har alla sett bilder av städer runt om i världen före och nu. Och vi måste ta med oss ​​de positiva sakerna från denna svåra tid.
  Visionen är att ”samla alla lokala leverantörer i Skåne och erbjuda alla deras fantastiska produkter så att vi kan minska klimatpåverkan och göra bättre och billigare mat mer tillgängliga för restauranger och konsumenter i Skåne. Vi skapar en ny kultur och inspirerar tillverkare och konsumenter till nya och relevanta kunskap om trender och utveckling. ”
  Naturens skafferi är fantastiskt med sitt sortiment och all variation. Varje stad har sina specialiteter från sjö, hav eller skog. För jag är det viktigt att alltid kunna erbjuda delikatesser och färskvaror från handplockade leverantörer i närområdet. Dels för god smak och delvis av miljöskäl. Det som är nära behöver inte lång transport. Ju kortare transport, desto bättre för miljön.
  Webbplatsen är snart redo för en granskning av en professionell programmerare, och här behöver jag ekonomi.
  Detta kan vara ett prestigeprojekt för Helsingborg, men också för hela Skåne, som är Sveriges livsmedelskammare.
  Tillgänglighet, bekvämlighet, kvalitet och klimat är nyckeln till detta fall.
  Jag har fått ett bra svar från små tillverkare och ett hotell som kommer att stödja idén. Det är viktigt att det finns märkning så att konsumenterna snabbt kan se att det kommer från en tillverkare i Skåne.
  Det finns några logistiska utmaningar som enkelt kan lösas. Om du delar upp Skåne i regionerna och du får den största rabatten genom att välja råvaror från din egen region.
  Det kommer till ”brande” Helsingborg och Skåne, och det kommer att ge många fler jobb och mindre klimatpåverkan. ”what’s not to like?”
  Jag kommer från HORECA själv i nästan 20 år, och är utbildad ”food & beverage manager” från Bocconi och har varit chefskock på restauranger i Köpenhamn och bland andra utbildade också som Sommelier.

  Är ni redo att göra en skillnad?

  Jag vill verkligen komma och göra en presentation, det är mest meningsfullt att börja från webbplatsen eftersom vi svarar på de flesta av er frågor!

  Michael Sørensen

  • Tina Dalemo

   Hej Michael! Stort tack för din kommentar och ditt engagemang! Du är välkommen att söka stöd via Näringslivsfonden. Önskar dig en trevlig helg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *