Kreativa företagare – kortfilm

Filmresan med Mindpark, ett av de företag som ansökt om och fått utdelning från Näringslivsfonden corona, fortsätter. Här presenteras film nr 5-8 från deras projekt som syftar till att lyfta kreativa lösningar för att skaparkraft och verksamheter ska överleva coronakrisen.

Filmerna är skapade av Caroline Troedsson (Wiggentreefilm) och Rebecka Nilsson (Mindpark). Tre minuter per film tar det dig att och lyssna på hur dessa kreativa entreprenörer hanterar den pågående krisen på deras inspirerande sätt.

Låt dig inspireras!

Att ställa om i stället för att ställa in – Sarah Perfekt, fotograf

”Det finns så mycket att göra med det här, om det här och i det här! Jag skapar berättelser om människor som befinner sig i den nutida situationen. Förändringen är så snabb, om jag väntar, kommer dessa ögonblick att försvinna och sedan försvinner bevisen på vad som hände för bara för en liten stund sedan. ”

Sarah Perfekt är en fotograf som fångar det dagliga livet för människor som anpassar sig till omvärlden.

Att ställa om i stället för att ställa in – Eskil Simonsson, musiker och medlem av bandet Covenant

Efter sex veckors självisolering hände något, Eskil har aldrig producerat så många demos som han har gjort nu och försökt lugna sina kreativa behov medan han saknade att vara på scenen. Eskil Simonsson är en del av det elektroniska Helsingborg-bandet Covenant, de fokuserar nu på att avsluta sitt kommande album som heter Fieldworks. Som med så många andra möten nuförtiden, utfördes denna intervju online.

Att ställa om i stället för att ställa in – Kinn & Linnea från bokförlaget Hegas och Ordstark

”Vi är en liten bokfabrik och det är trevligt med alla levande möten och interaktioner du får på bokmässorna. Mässorna gör oss jordade, det är våra anslutningar till dom som läser våra böcker. Vi skulle medverkat på elva av dom nu, men alla är inställda.”

Hegas och Ordstark involverar bland annat författarna och illustratörerna att ta del av deras digitala kanaler för att prata med läsarna och ge dem en röst under dessa tider.

Att ställa om i stället för att ställa in – Katarina Emgård, projektledare för Doc Lounge Helsingborg

Att samla människor att tillsammans uppleva dokumentärfilmer är kärnverksamheten för Doc Lounge, så vad gör du och hur hanterar du situationen när det inte längre är möjligt? Det finns ett behov för människor att delar djupa upplevelser tillsammans och projektledaren Katarina Emgård var verkligen tvungen att tänka om och göra om istället för att ge upp för att fortsätta ge den gåvan till människor. Nästa Doc Lounge Helsingborg visning är den 4 juli.

De sista två filmerna i filmserien ”Att ställa om istället för att ställa in” kommer inom kort.
Se alla filmer här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *