10 kulturentreprenörer reagerar kreativt i krisen

Mindpark är ett av de företag som ansökt om och fått utdelning från Näringslivsfonden corona. Deras projekt syftar till att lyfta kreativa lösningar för att skaparkraft och verksamheter ska överleva coronakrisen. De kommer att genomföra intervjuer med 10 kulturentreprenörer som i flera fall lyckats skapa något nytt och lovande i spåren av covid-19. I olika filmer kommer näringslivet kunna inspireras till nya tankesätt.

Här presenteras film nr 2-4.

Att ställa om istället för att ställa in – Vivien Yue
Vivien är regissör och filmfotograf. Från hennes perspektiv har denna kris gett oss tid att reflektera, skapa och prata med varandra på ett nytt sätt. Förhållandena har förändrats för oss alla gett oss mer tid att tänka och vara kreativa. I filmen ser du henne fånga dansaren Rakel Holm till tonerna av Armin Pendek.

Att ställa om istället för att ställa in – Martin Schibli
”Denna kris genererar förändringar och det känns som att konstscenen var redo för en förändring! Det har hänt tidigare så det kommer sannolikt att hända igen, varför inte nu !? ” Martin Schibli är en internationell utställningskurator, författare och museum- och konstkonsult med sin bas i Helsingborg. Han har tänk om på många plan under krisens gång! Några av bilderna i filmen är från galleriet Projektrum Hjärne.

Att ställa om istället för att ställa in – Ronja Lehtonen
Tatuerare och illustratör Ronja är vår nästa kreativa företagare i den här serien där vi följer tio personer från den kreativa industrin. De stora tatueringsmässorna är inställda och även om hon älskar det konstnärliga utbytet, inspiration till nya sätt att skapa motiv och utbyte av erfarenheter kring teknikaliteterna olika maskiner, ser hon detta som en perfekt möjlighet att fokusera på att bli en ännu bättre illustratör. Nu finns det tid för det! Bli inspirerad och få reda på mer om Ronja i denna treminuters video.

Kortfilmerna är skapade av Caroline Troedsson (Wiggentreefilm) och Rebecka Nilsson (Mindpark). Med stöd från Action Helsingborg och Näringslivsfonden corona.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *